Dziś szybciutko i kulinarnie :)
W naszym codziennym żywieniu wraz z Nowym Rokiem zmieniło się wiele. Walczymy z ilością i częstotliwością jedzenia. Dbamy o jego jakość dużo bardziej niż do tej pory. Pijemy soki z owoców i warzyw, które sami robimy.
Wszystkie te zmiany mają za zadanie wprowadzić w nasze życie zdrowie i odporność. Słodycze w tym wypadku są niemile widziane ale tylko te ze sklepowej półki, na których etykiecie jest wypisane bardzo dużo dziwnych substancji. Słodkości natomiast uwielbiamy i staramy się by jeść te zdrowsze, domowe. Dziś podzielimy się jednym z takich przepisów a niedługo pokażemy nasze ulubione zestawienia warzyw i owoców w niezwykłych smakach soków z sokowirówki.
Wszystkie te zmiany mają za zadanie wprowadzić w nasze życie zdrowie i odporność. Słodycze w tym wypadku są niemile widziane ale tylko te ze sklepowej półki, na których etykiecie jest wypisane bardzo dużo dziwnych substancji. Słodkości natomiast uwielbiamy i staramy się by jeść te zdrowsze, domowe. Dziś podzielimy się jednym z takich przepisów a niedługo pokażemy nasze ulubione zestawienia warzyw i owoców w niezwykłych smakach soków z sokowirówki.
Delikatny krem z owocami.
Składniki:
Śmietanka 30 %
Serek mascarpone
Składniki:
Śmietanka 30 %
Serek mascarpone
1 łyżka miodu
1 gruszka
2 banany
1 jabłko
2 kiwi

1. Śmietankę ubić na sztywno, dodać ser mascarpone i miód. Zmiksować na gładką masę.
2. Owoce umyć i pokroić w kostkę. Banany w talarki.
3. Układać: Banan, gruszka, krem, jabłko, kiwi, krem.
4. Można ładnie udekorować i zajadać się.
Ostrzegamy uzależnia!
Ostrzegamy uzależnia!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz